Veelgestelde vragen

Hebt u vragen over Amersfoort Toen & Nu? De meest gestelde vragen zijn hieronder te vinden met antwoorden erbij, staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u altijd contact opnemen!


Zitten er meer projecten in de pijplijn voor Amersfoort Toen & Nu

Zeker! Diverse boeken zijn in de maak door auteur & eigenaar David de Vries. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen en lezingen over het Amersfoort van vroeger. Houdt deze website of het Instagramaccount @amersfoorttoenennu in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste updates!

 

Zijn de foto's van Amersfoort Toen & Nu ook beschikbaar voor tentoonstellingen en presentaties?

Ja, er zijn dan ook geregeld tentoonstellingen te bezichtigen van Amersfoort Toen & Nu, zoals een fototentoonstelling in het Rietveldpaviljoen in 2021, een pop-up tentoonstelling aan de Leusderweg in 2023 en een fototentoonstelling in café De Lieve Vrouw in 2024. Daarnaast worden ook lezingen en presentaties verzorgt, zoals een door 180 man bezochte lezing in de Nieuwe Kerk over de geschiedenis van het Leusderkwartier. Voor interesse, vragen of fotogebruik kunt u hiervoor het beste contact opnemen via het contactformulier op deze website. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar info@amersfoorttoenennu.nl.

 

Is het boek 'Amersfoort: Een reis door de tijd' anders dan het boek 'Amersfoort Toen & Nu'?

Het boek Amersfoort: Een reis door de tijd is geheel nieuw van opzet en compleet anders dan het boek Amersfoort Toen & Nu. Zo zijn alle foto's zijn nieuw, de lay-out is gewijzigd, het nieuwe boek is dikker en de hoofdstukken zijn anders van onderwerp en opnieuw ingedeeld.

 

Is het boek 'Amersfoort: Een reis door de tijd' uitverkocht?

Nee, het boek 'Amersfoort Toen & Nu' is uitverkocht. Op speciaal verzoek kunt u nog een exemplaar van dit boek bemachtigen, u kunt hiervoor contact opnemen via de contactpagina. 'Amersfoort: Een reis door de tijd' is gewoon leverbaar.

 

Kan ik het boek 'Amersfoort: Een reis door de tijd' ook kopen in boekhandels?

Dat kan zeker! Op Winkels | Amersfoort Toen & Nu (amersfoorttoenennu.nl) kunt u zien in welke boekhandels het boek zoal te koop is.

 

Kan ik voor cadeaus iets in het boek laten schrijven door de auteur?

Ja, u kunt in het veld 'Opmerkingen' bij het bestelformulier speciale verzoeken opschrijven, zoals een verjaardags wens, een handtekening of iets naar keuze.

 

Welke thema's/hoofdstukken staan er in het boek 'Amersfoort: Een reis door de tijd'?

De volgende 7 thema's/hoofdstukken staan in het boek: 'Stadsbeelden' 'Wijkbeelden' 'Villa's & buitenhuizen' 'Verkeer & vervoer', 'Religie & onderwijs', 'Werk & bedrijven' en 'Vermaak & gebeurtenissen'.

 

Waar zijn de toen & nu foto's nog meer te bekijken?

Op de Instagrampagina @amersfoorttoenennu zijn wekelijks nieuwe foto's te zien die nog altijd nieuwe worden gemaakt. Ook staat in de krant 'De Stad Amersfoort' wekelijks een rubriek Toen & Nu en kunt u online op https://www.destadamersfoort.nl/ elke week nieuwe foto's en teksten verwachten.